Fácános ételekről...

A fácán nem csak díszmadárként tartható. A vadászfácán húsa és tojása is felhasználható ételek készítéséhez. Adult fácán (felnőtt fácán) vagy előnevelt fácán egyaránt alkalmas ételek készítéséhez.

Vadászfácánt étkezési célra éttermeknek, vendéglátó helyeknek és magánszemélyeknek is tudunk értékesíteni.
Érdeklődni a +36-70/2456-536 telefonszámon vagy e-mailben az Elérhetőségek menüpontban lehet.

   
   

Fácán receptek - fácán előételek

Kanadai fácánleves

Kanadai fácánleves

Az igazán ízletes fácánhús nagyon jól elkészíthető levesként. A Kanadai fácánleves rizzsel készítve igazán finom, de akár rizs helyet tésztát is tehetünk a levesbe. Tovább »

Újházy fácánleves

Újházy fácánleves

Az gazdagon elkészített Újházy fácánleves elkészítése egy kicsit időigényes, több mint 2 órát igényel. Tovább »

Fácánleves húsgombóccal

Fácánleves húsgombóccal

A vasárnapi ebéd elengedhetetlen étele a fácánleves húsgombóccal, mely biztosan mindenki kedvence lesz. elkészítése sem igényel nagy munkát, 1 óra alatt elkészül és akár tálalhatjuk is. Tovább »

Fácán húsleves

Fácán húsleves

A kisebb darabokra vágott fácánt tegyük fazékba, bőven öntsük fel vízzel, és forraljuk fel. Tegyük takarékra, és szedjük le a habját... Tovább »

Fácán receptek - fácán főételek

Tűzdelt fácánmell

Tűzdelt fácánmell

A tűzdelt fácánmell egy igazán finom és gyorsan elkészíthető főétel, melynek a hozzávalói a háziasszonyok fantáziájára van bízva. Karakteres íze mellé nagyon jól harmonizál a különféle sajtok. Köretként pedig a rizstől a főtt krumpliig át, akár salátát is tálalhatunk. Tovább »

Fácánmell almával és krumplipürével

Fácánmell almával és krumplipürével

A fácánmell almával és krumplipürével egy igazán finom főétel. Könnyen és gyorsan odavarázsolható az asztalra. Tovább »

Fácánsült szőlővel

Fácánsült szőlővel

A fácánsült 25 perc sütés elteltével akár tálalható is, a szőlőlével meglocsolva igazán ínyenc főételnek számít. Köretként szolgálhatunk hozzá párolt káposztát vagy krumplipürét. Tovább »

Gesztenyével töltött fácán

Gesztenyével töltött fácán

A gesztenyével töltött fácán a karácsonyi menük főétele, de akár mindennapokban is egy finom ebédet jelenthet. Tovább »

Fehérboros töltött fácán

Fehérboros töltött fácán

Habár a fehérboros töltött fácán időigényes ételek közé sorolható, igazán megéri elkészíteni. Egy igazán finom vendégváró étel is. Tovább »

Receptek - Fácános ételek

A mezei és erdei állatok markáns, “vad” ízei izgalmas kulináris kalandozások terepét jelenthetik. A fácán markáns, száraz húsához nélkülözhetetlen például a szalonna és a sok-sok fűszer, melyek közül kiemelkedik a majoranna vagy a rozmaring. Különböző mártások jól variálhatók hozzá, jól lehet tűzdelni fokhagymával és füstölt szalonnával, be is lehet tekerni. A levese pedig a klasszikus szenzáció. A fácánból nem csak egyszerűen remek levest lehet készíteni, de még tovább fokozhatjuk, ha a mellét és a combját leszedjük és ledaráljuk, kis gombócokat csinálunk belőle, fácángombócokat, és ezt kínáljuk betétként a levesbe.
A fűszerek tehát tovább árnyalják az ízképet, amelyhez megfelelő bort kell találnunk. A fácánhoz nem egyszer párolt gyümölcsök kerülnek, például birs, körte vagy alma. Nagyon gyakori körete lehet a káposzta is.
Az erdei szárnyas, igazából a nagy, olajos, testes fehérborokban találja meg a párját. Olyan fehérborokat keressünk, melyekben erőteljes a mineralitás, vagyis az ásványiság. Nagy, krémes a teste, sok-sok fűszer található az illatában.  Lehet az például száraz furmint, de akár a tokaji száraz furmintok is jól passzolnak a fácánhoz.
Kiváló kísérők még a somlói, bazalt erejű borok is, a  furmint és hárslevelű pedig igazán harmonikusak a fácán húsételekhez.

Forrás: Deluxe Magazin